12.11.2013 Kamila Metzová
Pokud kynutý knedlík, tak jedině domácí. To si ho totiž můžete připravit s celozrnnou moukou. Jsou úžasné.
Knedlík obecně nepatří do repertoáru zdravého stravování, pokud si ho ale dáte jednou za čas, navíc si uděláte domácí, není co řešit. Knedlíky chutnají většině dětí a málokdo si dokáže představit bez knedlíku třeba svíčkovou. Mnoho lidí knedlík kupuje, málokterý je ale opravdy dobrý, navíc jsou jen z bílé vymleté mouky.
Udělat si domácí knedlík není nic složitého, obzvlášť, pokud vám těsto umíchá domácí pekárna. Já ho připravuji zásadně s celozrnnou moukou a všem moc chutná.
(množství na 2 střední šišky)
Naposledy jsme si na tomto knedlíku celá rodina pochutnali s mojí zdravou svíčkovou, kterou už připravuji od oka, recept brzo napíšu...
Dobrou chuť!
<p>Těsto umíchané v domácí pekárně. Kdyby se moc lepilo, stačí lehce podsypat hrubou moukou. </p>
<p>Těsto rozdělte na dva díly a z každého vyválejte šišku. </p>
<p>I přesto, že mi knedlíky v syrovém stavu přišly malinké a hubené, vzniklo z nich toto :-)</p>