vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Skvělé knedlíky z domácí pekárny s celozrnnou moukou

12.11.2013 Kamila Metzová

Přílohy

Pokud kynutý knedlík, tak jedině domácí. To si ho totiž můžete připravit s celozrnnou moukou. Jsou úžasné.

Knedlík obecně nepatří do repertoáru zdravého stravování, pokud si ho ale dáte jednou za čas, navíc si uděláte domácí, není co řešit. Knedlíky chutnají většině dětí a málokdo si dokáže představit bez knedlíku třeba svíčkovou. Mnoho lidí knedlík kupuje, málokterý je ale opravdy dobrý, navíc jsou jen z bílé vymleté mouky.

Udělat si domácí knedlík není nic složitého, obzvlášť, pokud vám těsto umíchá domácí pekárna. Já ho připravuji zásadně s celozrnnou moukou a všem moc chutná.

Budete potřebovat

(množství na 2 střední šišky)

Postup

  1. Do domácí pekárny nejdříve nalijte mléko.
  2. Pak přidejte jedno vejce a rozmíchejte ho.
  3. Dále vsypte všechny ostatní ingredience – mouku, cukr, sůl, droždí. Dbejte na to, abyste přímo na sebe nenasypali sůl s droždím, neměli by přijít do přímého kontaktu.
  4. Zapněte program těsto.
  5. Po uplynutí programu (mojí pekárně to trvá hodinu a půl) těsto vyklopte na hrubou moukou posypanou plochu a vytvarujte dvě šišky.
  6. Ty vložte do vroucí vody a vařte 20 – 25 minut. Knedlíky také můžete připravit v páře.
  7. Po vyjmutí z hrnce každý knedlík několikrát propíchněte, aby z něj mohla uniknout pára.

Naposledy jsme si na tomto knedlíku celá rodina pochutnali s mojí zdravou svíčkovou, kterou už připravuji od oka, recept brzo napíšu...

Dobrou chuť!

<p>Těsto umíchané v domácí pekárně. Kdyby se moc lepilo, stačí lehce podsypat hrubou moukou. </p>

<p>Těsto rozdělte na dva díly a z každého vyválejte šišku. </p>

<p>I přesto, že mi knedlíky v syrovém stavu přišly malinké a hubené, vzniklo z nich toto :-)</p>