vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Sendvič s omeletou - vláčný a praktický na cestu

10.06.2022 Kamila Metzová

Hlavní jídla Snídaně a svačinky

Vláčný sendvič, ze kterého nic neteče ani nevypadává. Zelenina je zapečená v atraktivní omeletě. Naskládaná omeleta mezi 2 plátky chleba vyřeší rychlý oběd nebo svačinu do krabičky. Geniálně praktické, rychlé a snadné na přípravu.

 Ingredience na 1 sendvič

 Postup

TIP č. 1

Až mi přijde zbytečné to psát, ale máme jasno v tom, že do té omelety se dá zapéct kdeco? Nemyslím zrovna tlačenku a sekanou, ale třeba žampiony, červenou cibuli, libovou slaninu, tofu, tempeh, sušená rajčata, beraní rohy, kapustu, hrášek ...You name it 🙂

TIP č. 2

Pro dokonalý "omelette sandwich" jsou zapotřebí 2 základní věci. První je zajistit jeho vláčnost tím, že se omeleta zbytečně nevysuší a že chleba namažeme. Druhá je omeletu výrazněji ochutit, aby se v chlebu "neztratila". Mojí favoritkou je Francouzská směs Žanet, která obsahuje lisovanou rajčatovou šťávu a voňavý tymián. Žanet ráda dávám také na ryby a grilovanou zeleninu. Prostě Francie raz dva.🙂

<p>Základ omelety do 1 sendviče tvoří 2 vejce a vždy malé množství dalších ingrediencí dle chuti. Jarní cibulka, šalotka, na drobno paprika, lístky špenátu atd.</p>

<p>Varianta se šunkou. Do vajec se kromě menšího množství zeleniny či bylinek zamíchají 2 plátky kvalitní šunky na kostičky.</p>

<p>Omeletu vždy ochutím nějakým kořením či bylinkami, aby byla v sendviči výrazná. Perfektně mi funguje Francouzská směs <a href="https://www.korenioddavidka.cz/eshop/francouzska-smes-zanet#a_aid=nevim&a_bid=75e3fc7d">Žanet</a>. Dávám ji ráda i na grilovanou zeleninu.</p>

<p>Omeletu opekám do zlatova z obou stran na vymaštěné nepřilnavé pánvi. Na omaštění je skvělé máslo Ghí.</p>

<p>Akorát do zlatova opečená z obou stran.</p>

<p>Teď mám připravený klasický sendvičový chléb. Ten můžete koupit i v "tmavé" variantě. Sendvič lze podobným způsobem připravit i z čtvercového chleba.</p>

<p>Pokud je chleba hodně měkký a křehký, dávám omeletu rovnou na něj. Teď jsem každý plátek potřela. Sendvič je pak vláčnější. Na jedné půlce je máslo, na druhé je hořčicový dip.</p>

<p>Omeletu rozčtvrtím a navrším na plátky chleba ve stylu "roh na roh".</p>

<p>Akorát to vyjde, nic nepřečuhuje.</p>

<p>Sendvič pak krátce opeču. Bez tohoto kroku se lze obejít. Já jsem ho položila na rozpálenou pánev od omelety a z jedné a druhé strany během minutky opekla. Vypadá to dobře.🙂</p>

<p>Co dodat. Jen se zakousnout. Mňam!</p>

<p>Hodí se perfektně i jako jídlo do krabičky na cestu. Nic nevypadne, nic neteče. Skvělé!👍</p>