14.10.2020 Kamila Metzová
Rýže připravená v troubě má své výhody. Je vždycky "tak akorát", nedá se na ní nic moc zkazit. Ovoněná hřebíčkem perfektně sedne třeba k čočkovému dhalu nebo ke kari.
Rýži připravenou pečením dělám velmi často. Ráda pak rozpálenou troubu využiji tak, že za sebou peču rýži a třeba koláč.
Rýže připravená v troubě může mít mnoho variant. Nejčastěji ji připravuji tradičně bez jakýchkoliv příchutí, někdy do ní však dám kurkumu, bylinky nebo hrášek. Oblíbená je také rýže ovoněná novým kořením, bobkovým listem a hřebíčkem. Důležité je nepřehnat to s množstvím hřebíčku. Méně je více...🙂
1 hrnek = 300 ml
V troubě můžete připravit také rýži natural. Existují různé druhy. Klasická neloupaná "hnědá", nebo také pololoupaná červená rýže. V těchto případech dávám o půl hrnku vody navíc a dobu pečení prodloužím cca o 10 minut dle situace v troubě či typu rýže. 👍
☝️Stejným způsobem můžete připravit výbornou mexickou rýži. Místo hrnku vody stačí přidat rajčatovou šťávu.🐭
A teď už jen vymyslet, co k tomu.🙂
<p>Po upečení v troubě je rýže tak akorát a hezky kyprá. Koření navíc zůstane na povrchu, takže ho jen seberete a hotovo! 🙂</p>