24.03.2019 Kamila Metzová
Jednoduché jídlo z rýže, masa a zeleniny, které je pestré, výživné a lehké zároveň.
Jídla s rýží připravuji často a zkouším různé druhy. Od kulatozrnné přes dlouhozrnnou, jasmínovou, dívokou, basmati, ale i parboiled.
Rýže parboiled se upravuje patentovaným technologickým postupem, při kterém se po namáčení neloupané rýže pomocí vysokotlaké páry „vtlačí“ dovnitř zrna rozpuštěné vitaminy a minerální látky z povrchových vrstev.
Rýže se používá jako klasická příloha, moje holky si ji oblíbily v kombinaci s posekaným krůtím masem a drobnými kousky zeleniny.
Moje děti mají rády, když jim tuto rýži naservíruji pomocí naběrečky jako kopeček.
<p>Žádné koření, žádná dochucovadla, prostě jen rýže, maso a zelenina. Takhle jim to chutná :)</p>