vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Rychlé pikantní špagety s kokosovým mlékem

16.11.2016 Kamila Metzová

Bez masa Těstoviny

Když chcete mít teplé vyvážené jídlo do 15 minut na stole, skvěle se hodí třeba tyto špagety, které jsou navíc čistě rostlinné.

Jakmile se spojí chuť kari a kokosového mléka, nemůže to být špatně :-) Kokosové mléko lze použít tam, kde smetanu, má ovšem výhodu specifické chuti, která jídlu dodá šmrnc a orientální chuť.

Budete potřebovat

Postup

  1. Špagety uvařte podle návodu na skus.
  2. V hlubší pánvi na oleji pozvolna restujte pórek, aby změkl. Po chvíli přidejte rostlinnou bílkovinu, v tomto případě Ďobáčky. Ty stačí jen prohřát jedná se o hotový výrobek.
  3. Přidejte koření a zalijte kokosovým mlékem. Nechte pár minut probublat, aby se chutě spojily.
  4. Nakonec v pánvi promíchejte se špagetami.

TIP

Koření HOT MADRAS jsem objevila nedávno v jednom pákistáncko-indickém bistru. Obsahuje koriandr, kurkukmu, chilli, horčici, pepř, fenyklová semínka, česnek, sůl, fenykl. Dá se sehnat v pálivé variantě i v jemné variantě (mild). Ochutí výborně krémové zeleninové polévky z paprik, rajčat a mrkve a vyrobíte díky němu jednoduše tradiční indické jídlo "madrás", které je výborné jak v kuřecí, tak vegetariánské variantě.

Já jsem ho použila na tyto špagety, které jsou extra rychlé a vynikající.