vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Rychlá cizrnová pánev

29.04.2020 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Cizrna, červená cibule, sladká rajčátka, česnek a bylinky. To je více než dobrý základ pro rychlé jídlo nabité kvalitními živinami.

Tato voňavá a barevná cizrnová pánev je výborná "jen tak", skvěle se k ní však také hodí rýže basmati nebo kousek celozrnného žitného chleba.

 Ingredience

 Postup

  1. Základním předpokladem pro bleskové přichystání této cizrnové pánve je mít uvařenou cizrnu. Je možné ji koupit už hotovou, dokonce i ve skle, připravit si ji doma je ale velmi snadné a levné. Stačí cizrnu přes noc namočit a pak v jiné vodě uvařit do měkka.
  2. Červenou cibuli nakrájím na proužky, rajčátka překrojím na půl nebo na čtvrtky podle jejich velikosti. V pánvi rozehřeju olivový olej a orestuji na něm cibuli s rajčátky, po chvíli přidám i plátky česneku. Osolím a opepřím.
  3. Přidám uvařenou cizrnu, zelené bylinky, promíchám, pár minut prohřeju a stáhnu z plotny.
  4. Ochutím balsamikovým krémem, který dodá jak cizrně, tak rajčatům šmrnc a svěží zajímavou chuť. Hotovo!

☝️Pokud jste fanoušci rychlých pánví plných chutí, doporučuji vyzkoušet také tuto rychlou pánev s krevetami, zeleninou a kokosovým mlékem.🐭

Tuto cizrnovou pánev lze také připravit ve verzi s cuketou. Kombinace cizrny a zeleniny nikdy nezklame! 🙂

<p>Cizrnu jsem si doma uvařila ze základní suroviny. Večer jsem ji namočila a druhý den v nové vodě uvařila do měkka.</p>

<p>Vše už je pak bleskovou záležitostí. Rajčátka nechám spolu s cibulí a česnekem krátce orestovat na olivovém oleji.</p>

<p>Jakmile jsou rajčátka s cibulí orestovaná, přidám cizrnu a nasekanou petržel nebo pažitku.</p>

<p>A teď přijde důležité ochucení. Balsamikový krém je nejlepší, balsamikový ocet je ovšem také variantou.</p>

<p>A hotovo! Když je uvařená cizrna, příprava této pestré pánve je otázkou minut.👍</p>