29.04.2020 Kamila Metzová
Cizrna, červená cibule, sladká rajčátka, česnek a bylinky. To je více než dobrý základ pro rychlé jídlo nabité kvalitními živinami.
Tato voňavá a barevná cizrnová pánev je výborná "jen tak", skvěle se k ní však také hodí rýže basmati nebo kousek celozrnného žitného chleba.
☝️Pokud jste fanoušci rychlých pánví plných chutí, doporučuji vyzkoušet také tuto rychlou pánev s krevetami, zeleninou a kokosovým mlékem.🐭
Tuto cizrnovou pánev lze také připravit ve verzi s cuketou. Kombinace cizrny a zeleniny nikdy nezklame! 🙂
<p>Cizrnu jsem si doma uvařila ze základní suroviny. Večer jsem ji namočila a druhý den v nové vodě uvařila do měkka.</p>
<p>Vše už je pak bleskovou záležitostí. Rajčátka nechám spolu s cibulí a česnekem krátce orestovat na olivovém oleji.</p>
<p>Jakmile jsou rajčátka s cibulí orestovaná, přidám cizrnu a nasekanou petržel nebo pažitku.</p>
<p>A teď přijde důležité ochucení. Balsamikový krém je nejlepší, balsamikový ocet je ovšem také variantou.</p>
<p>A hotovo! Když je uvařená cizrna, příprava této pestré pánve je otázkou minut.👍</p>