vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Ryba po mlynářsku - jednoduchý a osvědčený způsob úpravy rybích filetů

30.03.2020 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Ryba po mlynářsku je takový kompromis mezi dušenou a křupavou obalovanou rybou. Extra rychlá příprava je výhodou. Výsledkem je chuťově atraktivní lehce křupavá a šťavnatá ryba.

 Ingredience

Postup

  1. Jemně mletou či hladkou mouku dám do větší mísy a ochutím ji solí a kořením. Výborný je třeba sušený česnek, kurkuma, či trocha oblíbené kořenící směsi.
  2. Rybí filety osuším a obalím v ochucené mouce.
  3. Z obou stran opeču na nepřilnavé pánvi na přiměřeném množství tuku. Délku opékání uzpůsobím podle tloušťky filetu. Limanda je tenká, proto mi stačilo doslova pár minut.
  4. Rybu odložím na papírovou utěrku, aby se zbavila přebytečného tuku a ihned za čerstva podávám. Je důležité podáat ji hned, aby neztratila křupavost.

Ryba po mlynářsku je maximálně jednoduchá kuchyňská úprava ryby. Uvnitř zůstane šťavnatá a křehká. K této rybě nejraději připravuji brambory vařené ve slupce. 🙂

<p>Petrželové brambory a porce míchaného zeleninového salátu je k rybě takovou "klasickou" přílohou.</p>

<p>Do mouky jsem přidala trochu kurkumy, proto má ryba takovou pěknou barvičku. Než ji podávám, nechám ji chvíli ležet na papírové utěrce, aby nebyla zbytečně mastná. Chceme cítit rybu, ne olej. 🙂</p>