08.04.2020 Kamila Metzová
Tato pomazánka je výborná nejen na pečivo, ale také na křupavé tousty či k bramborám na loupačku.
Ricotta je syrovátkový sýr s výbornými nutričními vlastnostmi. Je lehce stravitelný, přitom je to bohatý zdroj bílkovin.
Ricotta se dá jíst jako dezert s ovocem a medem na sladko, perfektně se ale také hodí do těstovin, dipů či pomazánek.
Ricottu smíchám s ajvarem, přidám na drobné kostičky nakrájenou čerstvou červenou papriku, nasekané zelené bylinky a je hotovo!
☝️A co dalšího s ricottou? Co třeba zkusit tuto extra rychlouomeletu s ricottou a sušenými rajčaty.🐭
Tato pomazánka je blesková záležitost! 👍
<p>Pomazánka je úžasně lehká, svěží díky čerstvé paprice a díky ajvaru výrazná a zářivá. Mňam! 🙂</p>