09.04.2019 Kamila Metzová
Tradiční chuť na másle pečených brambor s porcí zeleniny, rozpečeného slaného balkánského sýra, dochucená česnekem a ajvarem rozhodně není nudná :)
Ať už máte rádi maso nebo zeleninu, zkuste své oblíbené pochoutky vyladit ajvarem. Tato tradiční balkánská zeleninová příloha dodá šmrnc každému jídlu.
Já ajvar kupuji jako hotový výrobek, při výběru dbám na to, aby neobsahoval konzervanty ani umělá barviva. Dochucuji s ním různá zeleninová jídla, těstoviny, ale i krémové polévky.
Mojí oblíbeností je jeho kombinace s opečenými bramborami, zeleninou a balkánským sýrem. Když potřebujete rychle něco k jídlu, vytáhněte pánev, když máte čas a je vás víc, vytáhněte gril :)
<p>Uvařené brambory ve slupce nejdříve orestuje společně s oblíbenou zeleninou, ke konci přidejte prolisovaný česnek a kousky balkánského sýru.</p>
<p>Na talíři každou porci doplním o lžíci ajvaru, což je konzistencí jemná a chutí velmi pikantní čalamáda pocházející ze srbské kuchyně.</p>
<p>Úžasná kombinace chutí! :)</p>