vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Proteinové těstoviny s brokolicí, kuřecím masem a ranch dresinkem

30.06.2021 Kamila Metzová

Bez lepku Hlavní jídla

Syté a výživné těstoviny s bohatou porcí brokolice a opečeného marinovaného masa. Vše zalité chuťově vyladěným domácím ranch dresinkem.

Jako základ tohoto jídla můžete použít těstoviny, které vám vyhovují. Běžně seženete luštěninové, různé bezlepkové pohankové či rýžové a tak dále. Já jsem teď konkrétně sáhla po bezlepkových hráškových těstovinách. 🙂

Množství jednotlivých ingrediencí neuvádím z toho důvodu, že to nemá vliv na výsledek. Záleží jen na vašem výživovém stylu a na tom, zda chcete mít na talíři více těstovin, zeleniny nebo masa.🙂

 Ingredience

Na dresink

Dresink pak můžete vyladit dalšími ingrediencemi, pokud je máte doma. Je to např. hořčičný prášek, worcestrová omáčka, pažitka.

  1. Nejdříve si naložím kuřecí maso do marinády. Vejce smíchám s olejem, s troškou bramborového škrobu a ochutím. Někdy jen solí a pepřem, jindy bylinkovou solí nebo grilovacím kořením, skvělou chuť také dodá kvalitní sojová omáčka. Kuřecí prsa rozříznu podélně, aby nebyla příliš vysoká. Promíchám je důkladně s marinádou a nechám v uzavřené dóze marinovat alespoň pár hodin nebo přes noc.
  2. Těstoviny dám vařit podle návodu. Někdy použiju jen "obyčejné" rýžové těstoviny, jindy zvolím těstoviny, které jsou více alternativní. Hráškovo-cuketové, cizrnové nebo "proteinové těstoviny".
  3. Na pánvi si z obou stran opeču naložené kousky kuřecího masa. Lze použít grilovací pánev nebo gril
  4. Brokolici umyju, rozdělím na růžičky a ty překrájím na drobnější kousky. Brokolici nevařím, ale pozvolna ji orestuji na pánvi na olivovém oleji tak, aby změkla a lehce se opekla. Ochutím ji solí, pepřem, ke konci opékání přidám i mraženou kukuřici. Té stačí jen pár minut na pánvi a je hotová.
  5. Všechny ingredience na dresink promíchám ručně nebo metličkovým mixérem a dochutím tak, aby byl dresink výrazný a vyhovoval mi.
  6. Teď už jen zkompletuji celé jídlo. Buď vše promíchám dohromady nebo navrstvím do talíře a na závěr přeliju dresinkem. Hotovo!

☝️Co zkusit těstoviny bez masa? Skvělé jsou k těstovinám třeba tyto kuličky z fazolí adzuki pečené v troubě.

Ať se vám těstoviny povedou!🙂

<p>Ingredience do talíře někdy jen navrstvím, jindy je promíchám dohromady.</p>

<p>K tomuto receptu jsem zvolila verzi tradičního amerického ranch dresinku. Dresinky dělám vždy domácí. 🙂</p>

<p>Výživné, syté a chutěmi nabité jídlo. Mňam!</p>