vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Pomazánka z pečených červených paprik

18.02.2021 Kamila Metzová

Zdravé pomazánky

Chuťově jedinečná a atraktivní pomazánka! Typově připomíná známou budapešťskou pomazánku, místo kyselé nakládané papriky však její základ tvoří čerstvá červená paprika pečená v troubě.

 Ingredience

Postup

  1. Papriky umyju, rozříznu podélně na půl, položím do pekáčku řezem dolů. Někdy pod ně dám pečící papír. Peču na 190 stupňů asi 30 minut. Až se slupka trochu zpeče.
  2. Papriky zbavím slupek, jádřince a nakrájím je na drobno.
  3. Ve střední míse rozmíchám tvaroh se žervé a olivovým olejem a přidám papriky. Důkladně propojím a na závěr doplním o na drobno nasekanou červenou cibuli. Ochutím solí, pepřem a decentně zacáknu balsamikovým octem. Hotovo!

☝️Máte rádi pomazánky laděné do paprikova? Doporučuji vyzkoušet pomazánku z ricotty s ajvarem.🙂

Ať se vám pomazánky povedou! 🙂

<p>Papriky pečené v troubě na 190 stupňů asi 30 minut. Nebo tak dlouho, až se slupka svraští.</p>

<p>Upečené papriky zbavím jádřince, slupky a nakrájím na drobno. Promíchám s tvarohem a žervé.</p>

<p>Na závěr do pomazánky vmíchám na drobno nasekanou červenou cibuli. Dochutím solí, pepřem a červeným balsamikovým octem.</p>

<p>Pomazánka je výborná na čerstvém kváskovém chlebu posypaná čerstvou petrželkou.🙂</p>

<p>Pomazánka má jedinečnou chuť. Stojí zato dát papriky do trouby a chvíli si počkat...🙂</p>