18.02.2021 Kamila Metzová
Chuťově jedinečná a atraktivní pomazánka! Typově připomíná známou budapešťskou pomazánku, místo kyselé nakládané papriky však její základ tvoří čerstvá červená paprika pečená v troubě.
☝️Máte rádi pomazánky laděné do paprikova? Doporučuji vyzkoušet pomazánku z ricotty s ajvarem.🙂
Ať se vám pomazánky povedou! 🙂
<p>Papriky pečené v troubě na 190 stupňů asi 30 minut. Nebo tak dlouho, až se slupka svraští.</p>
<p>Upečené papriky zbavím jádřince, slupky a nakrájím na drobno. Promíchám s tvarohem a žervé.</p>
<p>Na závěr do pomazánky vmíchám na drobno nasekanou červenou cibuli. Dochutím solí, pepřem a červeným balsamikovým octem.</p>
<p>Pomazánka je výborná na čerstvém kváskovém chlebu posypaná čerstvou petrželkou.🙂</p>
<p>Pomazánka má jedinečnou chuť. Stojí zato dát papriky do trouby a chvíli si počkat...🙂</p>