26.01.2020 Kamila Metzová
Pomazánka s Nivou může mít mnoho verzí. Co ji připravit tak, aby se nejednalo o koncentrovanou kalorickou nálož?
Jak už jste si jistě všimli, ráda do svých pomazánek přidávám různé druhy zeleniny.
V rámci pohoštění na oslavu jsem po dlouhé době sáhla v obchodě po sýru s modrou plísní, konkrétně po české Nivě.
Z dětství jsem znala třenou Nivu, kdy se Niva utřela s máslem a smíchala s cibulkou. Když ale nemáte zájem o tyto koncentrované kalorie, lze pomazánku pojmout více odlehčeně a zapojit celer, který je králem kořenové zeleniny :)
Místo hustého řeckého jogurtu lze použít doma vyrobený základ na pomazánky z vykapaného jogurtu. Velký jogurt stačí nechat pár hodin či přes noc vykapat přes plátýnko :)
Pomazánka je hutná, hodí se proto skvěle také na jednohubky. Na každou jednohubku doporučuji dát špetku kurkumy a dozdobit zelenými bylinkami.
Velmi jednoduchá, velmi jedlá :-)
<p>V pomazánce je sice celer, zeleniny ale nikdy není dost... Nakrájená červená paprika talíř doplní o další vlákninu a "zdravé barvy"...</p>