01.12.2021 Kamila Metzová
Zdravá polévka plná zeleniny. Přirozeně hustá bez mouky. Díky delšímu vaření je její chuť intenzivní. Velké máslové fazole a jogurt ji obohatí o bílkoviny.
Občas je potřeba do 15 minut připravit polévku. To nejraději dělám různé zeleninové krémy z cukety, dýně, brokolice a tak dále.
Pak je tu další extrém, a to vývary. Kuřecí nebo hovězí vývar jsem si zvykla dělat v pomalém hrnci celou noc. Už jen z tohoto důvodu je pomalý hrnec dobrá věc.🙂
No a něco mezi je třeba tato polévka. Když pracuji s pasírovanými či drcenými rajčaty a dělám různé omáčky, zvykla jsem si "dát jim v hrnci čas". Vyvaří se voda, chuť je pak úplně jiná. K tomuto rajčatovému základu jsem přidala čerstvou řepu a ještě nějakou kořenovou zeleninu navíc. Výsledek prošel u malých i velkých. A i přes pořádný hrnec polévky nakonec bylo málo. Tak vyzkoušejte.🙂
☝️Nápad jak využít řepu v exotičtějším duchu je tato červená řepa na kari.🙂
Ať se vám jídlo povede!🙂
<p>Polévku lze na talíři zjemnit jogurtem, ale také zakysanou nebo rostlinnou smetanou. Mňam!</p>