24.07.2021 Kamila Metzová
Jedinečné soba nudle, které vynikají specifickou chutí. Chutnají skvěle nejen"po japonsku", ale i s pořádnou porcí do zlatova pečené zeleniny a slaniny. Jednoduché na přípravu!
Soba nudle patří mezi specialitu japonské kuchyně. Jsou specifické jak svým vzhledem, chutí, konzistencí i složením. Vyrábí se z pohankové mouky.
Důležité je vědět, že pohankové soba nudle nejsou ve většině případů bezlepkové, protože obsahují i část pšeničné mouky. Je třeba kouknout na složení.
Můžete z nich velmi snadno uvařit exotické nudlové jídlo, ale i "obyčejný" oběd s běžně dostupnou zeleninou a slaninou.
Soba nudle pořídíte v supermarketu nebo kdekoliv na internetu. Kupuji balení 300 g, které je rozděleno na 4 porce. Na 1 porci tedy dávám 75 g suchých nudlí. Doplním je pak o bohatou porci zeleniny a bílkoviny.
Aby bylo jídlo výrazné a zelenina měla šmrnc, upekla jsem ji v troubě společně se slaninou a pak jen v pánvi promíchala s nudlemi. Rychlé a jednoduché! 🙂
☝️Sedí vám více rýžové nudle? Doporučuji vyzkoušet rýžové nudle s marinovaným orestovaným tofu a cuketou
Ať se vám jídlo povede!
<p>3 výrazné chutě dohromady, které fungují! Mňam! 🙂</p>