Recept

Pohankové soba nudle s pečenou zeleninou a slaninou

Jedinečné soba nudle, které vynikají specifickou chutí. Chutnají skvěle nejen"po japonsku", ale i s pořádnou porcí do zlatova pečené zeleniny a slaniny. Jednoduché na přípravu!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Soba nudle patří mezi specialitu japonské kuchyně. Jsou specifické jak svým vzhledem, chutí, konzistencí i složením. Vyrábí se z pohankové mouky.

Důležité je vědět, že pohankové soba nudle nejsou ve většině případů bezlepkové, protože obsahují i část pšeničné mouky. Je třeba kouknout na složení.

Můžete z nich velmi snadno uvařit exotické nudlové jídlo, ale i “obyčejný” oběd s běžně dostupnou zeleninou a slaninou.

Soba nudle pořídíte v supermarketu nebo kdekoliv na internetu. Kupuji balení 300 g, které je rozděleno na 4 porce. Na 1 porci tedy dávám 75 g suchých nudlí. Doplním je pak o bohatou porci zeleniny a bílkoviny.

Aby bylo jídlo výrazné a zelenina měla šmrnc, upekla jsem ji v troubě společně se slaninou a pak jen v pánvi promíchala s nudlemi. Rychlé a jednoduché! 🙂

 Ingredience

  • Soba nudle (na jednu porci cca 80 g)
  • Zelenina nakrájená na menší kostičky (Mrkev, kořenová petržel, batát, cuketa,
  • Kostičky libové slaniny (asi
  • Přepuštěné máslo Ghí nebo olivový olej
  • Na dochucení koření “grilovaná zelenina”, sůl, pepř

 Postup

  1. Zeleninu nakrájím na menší kostičky. Teď jsem zvolila mrkev, petržel, cuketu a batát. Můžete dát i jiné druhy zeleniny, typově mi sem ale nesedí paprika. Tu bych vynechala. Zeleninu promíchám s kostičkami slaniny, přepuštěným másem Ghí nebo olivovým olejem, ochutím kořením a důkladně promíchám.
  2. Dám do pekáčku tak, aby zelenina nebyla ve vyšší vrstvě. Nechci ji dusit, ale naopak pěkně do zlatova opéct. Peču na 200 stupňů asi 40 minut nebo podle situace.
  3. Soba nudle uvařím podle návodu. Pozor, jsou rychle hotové, vaří se max 5 minut.
  4. Nudle promíchám s pečenou zeleninou a slaninou a dle chuti doladím třeba ještě čerstvě mletým pepřem nebo nasekanými zelenými bylinkami. Hotovo!

> ☝️Sedí vám více rýžové nudle? Doporučuji vyzkoušet rýžové nudle s marinovaným orestovaným tofu a cuketou

Ať se vám jídlo povede!

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...