29.04.2014 Kamila Metzová
Pokud jste příznivci zdravé bezlepkové obiloviny - pohanky, rozhodně zkuste tyto karbanátky. Jsou úžasné!
Chuť pohanky v tomto receptu je, asi díky přidané zelenině, jemná, ale rozhodně ne mdlá. Stačí vychytat správnou konzistenci těsta, aby se karbanátky netrhaly a pak už se směsí můžete „kouzlit“ na 100 způsobů. Můžete přidat jen mrkev, nebo brokolici, někdo přidává sýr, opečenou cibulku.
Pokud mám přidat jednu nezávislou recenzi, tak můj manžel tento recept ohodnotil následovně:
„Na to, co to je, je to fakt dobrý“
Když karbanátky vytvarujete v naolejovaných rukách, tak je tím zároveň i omastíte a nemusíte je pak už potírat olejem.
Karbanátky nemusí být jen z mletého masa, je tolik ingrediencí, ze kterých je můžete „uplácat“. Tyto pohankové karbanátky jsem podávala s petrželovými bramborami.
<p>Pohanka - lámanka. Je jemnější, než klasické kroupy a hodí se skvěle třeba na karbanátky nebo kaše.</p>
<p>Pohankové karbanátky před upečením. Na fotce jde vidět, že drží pohromadě a rozhodně nijak netečou. Jinak byste je s úspěchem těžko upekli.</p>