13.03.2020 Kamila Metzová
Každá pomazánka se na topinky nehodí. Tato z fazolí adzuki, vajec a ajvaru je na ně jako dělaná. Akorát hutná konzistence, bohatá na bílkoviny, chuťově výrazná.
Fazolovou pomazánku lze pojmout na mnoho způsobů. Občas vytvořím jen fazolovou pastu jako mazadlo do tortilly, jindy je žádoucí hrubší struktura. Fazole samotné někdy doplním orestovanou zeleninou, jindy vejci či tofu.
Pár lžic kvalitního oleje lisovaného za studena pomazánku obohatí o zdravé tuky a zlepší konzistenci.
Tady je verze na topinky. Spojení fazolí adzuki, vajec a ajvaru se ukázalo jako výborný nápad :)
Máte rádi luštěninové pomazánky? Výborná je tato naprosto jednoduchá pomazánka z bílých fazolí. Skvěle chutná s celozrnným žitným chlebem.
Na topinkách nejlepší! :)
<p>Základní surovina - fazole adzuki. Krásné jsou! :) Namáčím je vždy na několik hodin, nejlépe přes noc.</p>