06.11.2020 Kamila Metzová
Luštěniny Hlavní jídla Bez masa
Extra jednoduchý recept, který překvapí svojí atraktivní chutí. Lahodný kořeněný květák a pečená, lehce křupavá cizrna...S domácím jogurtovým dipem perfektní!
Množství ingrediencí si, vzhledem k jednoduchosti receptu, každý přizpůsobí. Na fotkách vidíte verzi z menšího květáku, protože jsem si recept dělala jen sama pro sebe.
Dobu pečení je třeba vychytat individuálně. Pokud byste to vytáhli příliš brzy, přijdete o ten šmrnc, kdy je cizrna opečená až lehce do křupava.
Koriandr mám v zásobě nasekaný v mrazáku. Kupuji si ho v této formě. Při přípravě indických či thajských receptů je jeho chuť nenahraditelná. Takto ho mám vždy k dispozici. 👍
☝️A když jsme u té cizrny a trouby, doporučuji vyzkoušet také toto slané křupavé zobání-cizrnu praženou v troubě.🐭
Ať se vám to povede! 🙂
<p>Syrový květák, vařená cizrna a marináda z olivového oleje, kari koření a koriandru...</p>
<p>Květák je možné nechat na větší růžičky nebo ho více rozebrat. Důležité je v míse důkladně promíchat květák a cizrnu s marinádou, aby se vše obalilo...</p>
<p>K této verzi jsem připravila dip z ochuceného hustého bílého jogurtu. Jogurt jsem ochutila trochou kari, pepře, česneku. Někdy přidám lžičku majonézy...</p>
<p>Dip k pečenému květáku s cizrnou lze vyrobit i z tofu natural. Tofu stačí rozmixovat s olivovým olejem a citronovou šťávou, ochutit solí a pepřem. Nasekané bylinky jsou samozřejmě vždy vítány. 🌱</p>