Recept

Pečený květák s cizrnou + domácí jogurtový dip

Extra jednoduchý recept, který překvapí svojí atraktivní chutí. Lahodný kořeněný květák a pečená, lehce křupavá cizrna...S domácím jogurtovým dipem perfektní!

Novinky z myšičky

Nové recepty, tipy z praxe, moje doporučení

Množství ingrediencí si, vzhledem k jednoduchosti receptu, každý přizpůsobí. Na fotkách vidíte verzi z menšího květáku, protože jsem si recept dělala jen sama pro sebe.

Ingredience

  • 1 menší květák
  • 200 g uvařené cizrny
  • Marináda (olivový olej, 2 lžičky kari koření, sůl, pepř, čerstvý koriandr)

 Postup

  1. Květák omyju, odkrojím košťál a rozeberu na růžičky. Recept snese větší růžičky, lepší je ale květák “více rozebrat”.
  2. Cizrna musí být předem uvařená. Buď si ji sama uvařím předem, nebo použiju hotovou cizrnu v nálevu. Cizrnu je třeba nechat dobře okapat.
  3. V misce si připravím marinádu. Olivový olej smíchám s kari kořením a ještě dochutím solí a pepřem a přidám na jemno nasekaný čerstvý koriandr. To je základní varianta, s marinádou si lze pohrát dle momentální chuti. Teď vše důkladně promíchám v míse tak, aby květák i cizrna byli oranžové a obalené marinádou.
  4. Dám do zapékací misky a odkryté peču na 200 stupňů asi 40 až 45 minut.

Dobu pečení je třeba vychytat individuálně. Pokud byste to vytáhli příliš brzy, přijdete o ten šmrnc, kdy je cizrna opečená až lehce do křupava.

 TIP

Koriandr mám v zásobě nasekaný v mrazáku. Kupuji si ho v této formě. Při přípravě indických či thajských receptů je jeho chuť nenahraditelná. Takto ho mám vždy k dispozici. 👍

> ☝️A když jsme u té cizrny a trouby, doporučuji vyzkoušet také toto slané křupavé zobání-cizrnu praženou v troubě.🐭

Ať se vám to povede! 🙂

Sdílet recept myšičky na: 

Facebook
x.com
Pinterest

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

gooogle
Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor
Click Here

Další recepty na myšičce

Krémová polévka z pečených kaštanů

Jemná a přirozeně hustá krémová polévka, jejíž základ tvoří pečené kaštany. Budete překvapeni její jedinečnou chutí a sytostí. Skvělá lehká...

Bramborové placky s tuňákem a kukuřicí

Tyto placky jsou u nás doma hitovka. Ingredience mám na ně vždy doma. Vynikající jsou teplé s domácím dipem ze...

Vychytaný wrap s tuňákem – vhodný i s sebou do krabičky

Tento tuňákový wrap vás zaujme svojí šťavnatostí, vychytanou náplní i sytostí. Kromě kvalitního tuňáka obsahuje i sýr cottage, tedy i...

“Tataráček” z červené řepy

Červená řepa je úžasná zelenina, která může zazářit a nadchnout i ty, kteří by si o řepu jinak ani kolo...