08.01.2022 Kamila Metzová
Hlavní jídla Snídaně a svačinky Chuťovky Bez masa
Formičky na muffiny se dají využít nejen na tradiční sladké recepty, ale také na slano. Základ tvoří vejce, brokolice a sýr. Muffiny jsou vláčné, šťavnaté, syté, chuťově výrazné a bohaté na bílkoviny. Výborné jsou čerstvé teplé, ale i studené, kdy mohou posloužit jako svačinka do krabičky.🙂
Muffiny se dají jíst samostatně jako svačinka, ke snídani nebo jako hlavní jídlo, kdy k nim můžete připravit třeba zeleninový salát nebo pečené batáty nebo cokoliv dle vašeho stylu.👍
☝️A co zkusit sladké muffiny? Doporučuji vyzkoušet tyto kakaové muffiny s tvarohem a kousky čokolády.🙂
Ať se vám muffiny povedou! Slané i sladké...😉
<p>Použila jsem silikonové formičky na muffiny. Jsou hlubší a celkově větší než formičky na cupcaky...</p>
<p>Formičky jsem posadila do plechu na muffiny. Když jsou dost pevné, vydrží stát i samostatně. Toto je ovšem jistota...</p>
<p>Doba pečení se řídí velikostí košíčků. Nesmí zůstat řídké a nesmí se zbytečně přepéct, aby nebyly vysušené. Já jsem je pekla asi 25 minut na 180 stupňů.</p>
<p>Vyklopit šly jednoduše. Silikonovou formu jsem nevymazávala... Když byste neměli formičku, je možné hmotu nalít rovnou do vymazaného nepřilnavého plechu na muffiny...</p>
<p>Dají se jíst rukou i příborem. Nerozpadávají se...</p>
<p>Toto je množství ze 2 vajec a 1 mozzarelly. Pro plný plech a více porcí jen ingredience znásobte.🙂</p>
<p>Detail. Jsou k nakousnutí...Mňam!🙂</p>