20.03.2020 Kamila Metzová
S masem může být buď hodně práce nebo málo práce. Tento recept je tipem na to, jak mít během chvilky naloženo a pak bez práce upečeno.
Kuřecí maso je díky naložení křehké a díky tomuto typu marinády zůstane šťavnaté. Na talíři ho krásně rozzáří kurkumová rýže ozdobená čerstvou řeřichou. 🙂
Jako přílohu jsem tentokrát zvolila rýži s kurkumou, která má krásnou barvu a nepálí. K doladění jídla jsem si v rendlíku připravila z vývaru základní hnědou omáčku. Když dávám jako přílohu šťouchané brambory, omáčka není třeba.
A tady je další tip, jak může pomoci trouba. Tyto masové kuličky v rajské omáčce jsou osvědčené 🐭
Pár minut práce a pak už se stará trouba. Skvělý recept, když je třeba ušetřit čas 🙂
<p>Kuřecí řízky rozkrájím podle potřeby a promíchám s marinádou. Nádobu zakryju poklopem nebo fólií a nechám odležet v lednici pár hodin nebo přes noc. Pak už jen upeču zakryté v troubě. Výsledkem je křehké šťavnaté maso.</p>