21.02.2020 Kamila Metzová
Moučníky a dezerty Snídaně a svačinky
Velmi jednoduché na přípravu, žádné upatlané ruce, žádný bordel v kuchyni z rozsypané mouky. Elegantní způsob, jak si dopřát zdravé domácí sušenky.
Když mám chuť na "něco dobrého", ráda si občas udělám domácí sušenky. Jejich příprava ale musí být snadná, rychlá, protože není pokaždé čas zabývat se pečením příliš dlouho :)
Toto je "moje verze" tradičních krétských sušenek "Almond macaroons", jejichž recept jsem objevila v knize tradiční krétské kuchyně. Receptura však byla na velké množství z 1200 g mandlí a třičtvrtě kila cukru a mnoho bílků.
Testováním jsem dospěla k následující verzi na 1 plech sušenek tak, aby byly křehké, ale stále vláčné, sladké tak akorát...
To je základ, sušenky se pak ještě mohou dochutit např. kůrou z bio citrónu nebo pár kapkami vanilkového extraktu.
Velmi jednoduché na přípravu a výsledek stojí zato. Domácí je domácí! :)
<p>Počet sušenek samozřejmě závisí na jejich velikosti. Z uvedené dávky jsem jich vyrobila 12 :)</p>
<p>No krásné jsou. A ta chuť!!</p>