05.04.2014 Kamila Metzová
Ptáte se, jestli čtete správně? Makový jogurt? ANO! A pěkně křupavý :-)
K domácí přípravě tohoto jogurtu mě inspiroval výrobek značky Ehrmann, který se prodává ve větší skleničce s příchutí mák – marcipán. Běžně kupuji jen bílé jogurty, ovocné skoro vůbec, když jsem ovšem zahlédla v regálu tento, jeho místo v nákupním vozíku bylo jisté. Rozhodla jsem se napodobit tento makový křupavý jogurt a vyrobit si ho doma.
Máte li chuť zkusit něco nového, jiného, tak směle do toho. Jogurt je nejen chutí výjimečný, ale i zdravý!
Mák je nejvýznamnějším zdrojem vápníku. Již 100g máku obsahuje 1200 – 1400mg vápníku,což je až 12x více, než obsahuje kravské mléko.
Ten kupovaný marcipánovo-makový jogurt je fakt úžasný, když ho ale neseženete, můžete si vyrobit jeho domácí variantu, která tělu přinese mnoho prospěšných živin.
<p>Mleté mandle a celý mák zamíchejte do bílého jogurtu.</p>
<p>Na obrázku je vidět agáve sirup, kterým jsem si jogurt osladila já.</p>