01.04.2021 Kamila Metzová
"Něco dobrého sladkého" pro ty, kteří preferují dezerty bez mouky. Tento dezert je snadný na přípravu, plný máku a vláčný po ovoci.
Jedna z dalších verzí mého kreativního makového pečení. Tento moučník bez mouky lze upéct jen s jablky, banán mu ale dává další rozměr. Více vláčnosti a přirozené sladkosti.
menší kulatá forma o průměru 22 cm
☝️Máte chuť na mák, ale nechcete péct celý koláč? Zkuste zapečené vločky s mákem a ovocem jako zdravá svačina🙂
Ať se vám makové recepty povedou!🙂
<p>Vejce, mák, jablka, banán, jogurt...</p>
<p>Na závěr přijde do těsta sníh z bílků.</p>
<p>Kulatou formu vymažu a vysypu. Tato má průměr 24 cm.</p>
<p>Peču na 175 stupňů asi 35 až 40 minut.</p>
<p>Když chci, aby makový dezert vypadal slavnostněji, ještě ho dozdobím. Někdy lžičkou zakysané smetany ochucené kapkou javorového sirupu, jindy ho jen pocákám citronovou polevou. Kousek barevného ovoce na ozdobu je vždy dobrá volba.🙂</p>
<p>Detail řezu. Jde poznat, že dezert je opravdu vláčný... 👍</p>
<p>Sladký "moučník" bez mouky. A tak jednoduše...Výborně zasytí, takže se hodí i jako zdravá sladká svačinka 🙂</p>