18.05.2019 Kamila Metzová
Různé druhy listů mohou doplnit sendvič, mohou být ale především dobrým a zdravým základem pro syté saláty vhodné k obědu či večeři. Zkuste je doplnit o cizrnu, parmazán a krekry. Vynikající chuť zaručena :)
Mnoho lidí se domnívá, že zelenina by se měla jíst především syrová, tepelně neupravená. V zájmu svého zdraví pak po večerech chroupu syrovou mrkev, rajčata, kedlubny, papriky a tak dále. Krátce tepelně upravená zelenina však může mít pro naši celkovou energii a zažívání příznivější účinky.
Neplatí to ale o salátech, které by tepelnou úpravou velmi rychle ztratily své benefity. Není nad to zakousnout se do svěžího křupavého salátu. Vybírat můžete z mnoha druhů. Od polníčku, přes lollorosso, hlávkový, špenát, little jam, dubový salát, rukolu, friseé a mnoha dalších.
Šťavnatý zdravý salát, který nejen krásně vypadá, ale i zasytí a chutná :)
<p>Doplnit listový salát o luštěninu je skvělý způsob, jak zajistit nejen další zdroj vlákniny, ale i bílkovin a složitých sacharidů. Jednou z osvědčených možností je cizrna.</p>
<p>Celozrnné krekry nebo krutony přidávám do salátu až před podáváním. Stihnout lehce nasáknout trochu dresingu nebo olivového oleje, zůstanou ale stále křupavé.</p>