05.07.2020 Kamila Metzová
Rychlý, snadný, nemastný a extra jednoduchý recept, jak mít během pár minut z půl kila květáku plech plný výborných placiček 🙂
V mnoha receptech je zažitý postup, kdy se květák musí předem předvařit a pak s ním dál pracovat. Na tyto placičky je ale možné použít na drobno posekaný syrový květák, který se v troubě upeče...
Placičky jsou připravené během chvilky. Je možné je upéct i na pánvi, příprava v troubě má ale své výhody. Méně použitého tuku a žádné hlídání a stepování u plotny. 😀
Pokud chcete placičky extra voňavé, je možné do nich přidat sušenou či orestovanou cibuli a stroužek česneku
☝️Dobrých placiček není nikdy dost. Co zapojit mrkev? Tyto mrkvové placičky s tvarohovým dipem stojí za vyzkoušení! 🐭
Květákové placičky podle tohoto receptu je možné udělat stejným způsobem také z brokolice. Skvěle se k nim hodí domácí dip z vykapaného jogurtu s bylinkami a česnekem.
<p>Na receptu je skvělé to, že se květák nemusí předvařovat. Z půl kila mi vyšlo přesně 12 placiček na 1 velký plech.👍</p>
<p>Peču je na 200 stupňů do zlatova. Asi 20 až 25 minut.</p>
<p>Placičky jsou vynikající samotné nebo také s čerstvou zeleninou a dipem. Jako hlavní jídlo je nejraději podávám s petrželovými bramborami. 🙂</p>
<p>Toto je verze s petrželovými bramborami a domácím dipem ve stylu tatarky. Moc moc dobré! 👍</p>