vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Krémová květáková polévka s jáhlovými vločkami

24.09.2020 Kamila Metzová

Polévky

Osvědčený recept na jednoduchou květákovou polévku obohacenou o bezlepkovou obilovinu v podobě jáhlových vloček. Výsledkem je úžasně krémová polévka.

 Ingredience

 Postup

  1. Květák rozeberu na menší růžičky, propláchnu je a vložím do hrnce. Zaliju vývarem akorát tak, aby byly růžičky ponořené. Je lepší polévku na závěr doředit, než ji mít zbytečně řídkou. Do hrnce rovnou nasypu 3 lžíce jáhlových vloček a ochutím kořením.
  2. Na mírném stupni vařím pod pokličkou do změknutí květáku, asi 8 minut.
  3. Teď už jen rozmixuji do hladka a zjemním trochou smetany a kouskem másla. Smetanu lze použít klasickou nebo také rostlinnou. Polévku mixuji buď tyčovým mixérem, nejraději ale obsah přeliju do mixéru a během chvilky je hotovo! Pak už jen na talíři každou porci dozdobím tím, kdo co má rád a snese. 🙂

☝️Doporučuji vyzkoušet také vynikající recept na obalovaný květák z trouby. Žádné zbytečné smažení!🙂

Ať se vám povede! 🐭

<p>Květákovému krému vyloženě sluší různé druhy opražených semínek a zelené bylinky.👍</p>