vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Kuskus s divokým lososem a pestrou zeleninou

31.08.2018 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Výživné jídlo, které máte na stole do 15 minut. Kuskus je těstovina, která je připravená ke konzumaci během pár minut a je zajímavým obohacením jidelníčku. Vyzývá k použití různých druhů koření, protože snadno přijme jejich chuť.

Každý nápad, jak zapojit rybu do jídelníčku se hodí :-) Filet divokého lososa je navíc bez kostí a má příjemnou chuť, takže kuskus a zeleninu nepřebije.

Na 2 porce budete potřebovat

Postup

  1. Kuskus si připravte podle návodu. Stačí malý šálek kuskusu zalít 2 šálky vroucí vody, ochutit a nechat nabobtnat.
  2. Zeleninu nakrájejte na malé kousky a orestujte na másle ghí.
  3. Filet divokého lososa osolte a poduste s oříškem přepuštěného másla a pár lžícemi vývaru pod pokličkou po dobu 10 minut. Pak jej nakrájete na malé kousky a smíchejte v pánvi s kuskusem a zeleninou.

Za chvíli hotovo :)

<p>Jak vidíte, zeleniny je v jídle dost. Pár hrášků "naoko" nikdy nezajistí tolik vlákniny jako poctivá porce různých druhů zeleniny.</p>

<p>Když připravuji jídla typu rizoto, bulguroto, quinoto, špaldoto a nevím, co všechno ještě "to", dělám na talíř vždy úhledné kopečky. Dá se použít obyčejná naběračka nebo různé formičky přímo na to určené.</p>

<p>Pro nutriční vyladění celého jídla ještě doporučuji zakápnout jej decentně panenským olivovým olejem a doplnit o čerstvé oblíbené bylinky. Petrželka, koriandr, pažitka ...</p>