12.10.2021 Kamila Metzová
Křehké kousky opečeného masa v lahodné a přirozeně husté smetanové omáčce. Vyladěná chuť. Snadná příprava. S rýží skvělé!
Prověřený recept, který jsem dostala od kamarádky. Ta ho má zase z restaurace, kde bylo jídlo v menu nazváno "Kuřecí soté v růžové omáčce".
Díky minutkové přípravě je maso křehké, žampiony mají stále svoji strukturu. Není třeba nic zahušťovat, stačí na závěr směs zalít smetanou. Jak jednoduché!🙂
Jídlo můžete připravit snadno i jako bezlepkové. Hlavní je pohlídat 2 ingredience. Sojovou omáčku zvolte "Tamari", protože neobsahuje pšenici.
Většina bramborových škrobů obsahuje stopy lepku, proto stačí koupit bramborový škrob "bez lepku". Bude se hodit i do jiných receptů. Třeba při přípravě bramborových knedlíků.
☝️Jako další podobný recept na rychlou omáčku s masem doporučuji vyzkoušet kuřecí stroganoff.🙂
Ať se vám tyto rychlé omáčky povedou! 🙂
<p>Kousky masa na plátky ochucené kvalitní sojovou omáčkou.</p>
<p>Maso zapráším bramborovým škrobem a důkladně promíchám.</p>
<p>Malé zahradní žampiony nakrájím na plátky.</p>
<p>Když je maso téměř hotové a orestované, přidám k němu žampiony. Krátce je také orestuji. Stačí jim opravdu chvilka.</p>
<p>Žampiony a maso ochutím trochou kečupu, přidám stroužek česneku a zaliju smetanou.</p>
<p>Promíchám, jen krátce provařím a doladím chuť, pokud je třeba.</p>
<p>Kuřecí soté skvěle chutná s rýží. Na fotce je kulatozrnná rýže, která je hezky vláčná. Mňam!</p>