Kukuřice pečená v troubě s domácím česnekovo-bylinkovým máslem
12.10.2020 Kamila Metzová
Přílohy
Každé zrno kukuřice je nasáklé chutí a vůní másla, česneku a bylinek. Skvělá příloha téměř bez práce!
Ingredience
- Předvařené kukuřičné klasy
- Alobal (ten jíst nebudeme!😀)
- Česnekovo-bylinkové máslo (máslo, prolisovaný česnek, sůl, sušené nebo čerstvé bylinky jako petržel, tymián, bazalka, rozmarýn, saturejka atd.)
Postup
- Nejdříve si připravím česnekové máslo. Tradiční máslo utřu s prolisovaným česnekem, osolím a doplním oblíbenými bylinkami. Másla si udělám buď jen trochu, aby stačilo na potření kukuřice, nebo udělám množství z celé kostky másla a ve skleničce uchovám v lednici. Máslo lze pak použít do zapečených panini, do těstovin nebo při přípravě ryb.
- Vezmu kus alobalu, položím na něj studenou předvařenou kukuřici a mašlovačkou potřu česnekovým máslem. 3.Zabalím a peču v troubě na 185 stupňů asi 20 minut.
☝️Díky pečení v alobalu můžete dostat maximum chuti z červené řepy. Mrkněte na extra jednoduchý recept načervenou řepu pečenou v alobalu.🐭
Dobře ochucený kukuřičný klas je vždy atraktivní příloha nebo chuťovka. 👍
<p>Tato kukuřice je předvařená. Na každý klas připravím čtverec alobalu.</p>
<p>Domácí ochucené máslo může mít mnoho podob. Nejoblíbenější je kombinace česneku a bylinek.</p>
<p>Po 20 minutách na 185 stupňů. Každé zrnko kukuřice je nasáklé a provoněné máslem, česnekem a bylinkami.</p>