15.10.2014 Kamila Metzová
Dát si výborné dušené zelí s masem nemusí znamenat stát u plotny a mít hory špinavých hrnců.
Krůtí stehna na zelí jsou dalším receptem typu - šup do pekáče a jídlo se dělá samo :) Možnost této úpravy mě osvítila ve chvíli, kdy jsem potřebovala dát dělat oběd, ale neměla jsem čas na to, abych stála u plotny a cokoliv hlídala ...Takto připravené zelí je chuťově fakt skvělé a o jeden špinavý hrnec doma méně ... Zelí jsem udělala celkem dost, tak se mi hodilo na druhý den na staré dobré flíčky se zelím.
Jako přílohu jsem použila špecle
Já jsem z receptu vynechala cibuli a vůbec to nevadilo. Pokud chcete mít zelí udělané na cibulce, můžete si ji předem v pekáčku orestovat na troše oleje a až pak do pekáčku navršit zelí.
Jídlo lze samozřejmě připravit i s kuřecími stehny, obecně je ale kvalita krůtího masa považována za lepší. Krůtí maso je ale trochu tužší, musí se o něco déle připravovat.
Vyklopit zelí do pekáčku a položit na něj ochucená krůtí stehna. Minimum práce, minimum nádobí! :)
<p>Kysané zelí tvoří doslova základ tohoto receptu. Můžete ho jen okmínovat, případně přidat i trochu sladké papriky.</p>
<p>Zelí připravované společně s masem získá výbornou chuť. Jak vidíte na talíři, jako přílohu jsem tentorkát zvolila čerstvé špecle.</p>