vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Krůtí karbanátky pečené v troubě se zeleninovými špízy

22.03.2020 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Karbanátky z krůtího masa pečené v troubě spolu se zeleninovými špízy je praktický nápad, jak mít bez velkého úsilí plný plech sytého jídla.

Ingredience

Na karbanátky

Na zeleninové špízy

Postup

  1. Na olivovém oleji orestuji do zlatova cibuli. Tu smíchám s krůtím masem, vejcem a ochutím. Nejlépe se hmota propracuje pomocí ruky, na kterou si dávám slabou gumovou rukavici. Dle typu masa a množství cibule je třeba někdy směs trochu dohustit, aby šly pohodlně tvarovat karbanátky.
  2. Zeleninové špízy se dají vytvořit na sto způsobů. Papriky, cukety a cibuli nechávám syrové, půlkolečka brambor ale krátce předpeču na pánvi.
  3. Krůtí směs nechám ideálně v lednici odležet a pak tvaruji malé karbanátky, které dávám na plech vyložený pečícím papírem.
  4. Peču společně se špízy na 190 stupňů asi 40 minut.

Ke karbanátkům a pečené zelenině se výborně hodí domácí dip z hustého jogurtu.

<p>Větší množství do zlatova orestované cibule dodá karbanátkům šťavnatost a jedinečnou chuť.</p>

<p>Zeleninu a krátce na pánvi opečené brambory jsem napíchala na dřevěné grilovací špejle.</p>

<p>Špízy dávám péct do trouby společně s karbanátky na 190 stupňů na 40 minut.</p>

<p>A všechno se to vejde na jeden plech. Velmi praktické 🙂</p>