30.06.2023 Kamila Metzová
Bez lepku Davídkovo koření Polévky Bez masa
Rychlá polévka z levných a dostupných ingrediencí. Do 20 minut na stole. Vejce jsou spolu s krupicí krátce zapražená. Díky tomu v ní neplavou rozkvrdlané cucky vajec, které někomu nevyhovují. Díky pohankové krupici je polévka bezlepková.
V hrnci rozpustím máslo Ghí a vsypu krupici. Na středním stupni restuji několik minut, až krupice zpění. Nesmí se spálit a zhnědnout...
V hrnečku si rozkvrdlám vejce a vliju je na krupici. Míchám a vše propojuji dohromady, až se vejce zdrcnou a spolu s krupicí vytvoří malé hrudky.
Zaliju horkou vodou a vsypu na drobno nasekanou zeleninu. Když používám polévkovou mraženou, která obsahuje větší kusy, posekám je v malém robotu...
Polévku dochutím polévkovým kořením bez soli a glutamanu (Nesodlík) a osolím podle potřeby. Vařím do změknutí zeleniny asi 15 minut.
Na závěr doladím hustotu polévky a pokud je třeba, přidám ještě tekutinu. Vsypu hrst na drobno nasekané petrželky. Hotovo!
Každé polévkové koření má jiné složení i sílu. Některé obsahuje i mnoho soli...Já používám Nesoldíka, což je Davídkovo nejprodávanější koření. Je bez soli, takže jím můžete polévku ochutit i malým dětem a dosolit až podle potřeby. Nepřežeňte to ovšem s množstvím. Na tuto polévku bohatě stačí jen půl lžičky...
Pokud jste dosud krupicovou polévku dělali z tradiční pšeničné krupice a chcete vyzkoušet tu pohankovou, jděte do toho. I když na tento recept potřebujete jen 3 lžíce, najde u vás v kuchyni uplatnění. Je z ní třeba vynikající a chutí jemná krupicová kaše.
☝️Další rychlá polévka se zeleninou? Doporučuji vyzkoušet také tuto vločkovou polévku se zeleninou
<p>Polévku si můžete podle sebe udělat více či méně hustou. Zde na fotce je nabraná více hustě, aby na fotce vynikl její obsah.</p>
<p>Drobné kousky zeleniny, zapražené vejce s krupicí a vývar z Nesoldíka. Rychlovka...</p>