29.09.2020 Kamila Metzová
Občas přijde chuť na křupavý obalovaný sýr. Místo tradiční strouhanky z bílé mouky zkuste jáhlovou. Je bezlepková a úžasně křupavá!
☝️A tady je tip pro ty, kterým se nechce smažit, ale mají rádi chuť rozteklého hermelínu nebo camembertu. camembert zapečený v troubě stojí za vyzkoušení! 🐭
Ať se vám to povede! 🙂
<p>Klasický trojobal. Mouka, vejce a strouhanka. Tato je ale jáhlová...</p>
<p>Hermelín jsem krátce osmažila v řepkovém oleji. Stačí, aby strouhanka zezlátla. Hermelín pak položím na papírovou utěrku, která odsaje zbytečný tuk.</p>
<p>Hermelín není vůbec mastný. Je jen krásně křupavý.</p>
<p>Brambory vařím ve slupce v dostatečně osolené vodě. Používám typ A, tedy salátové brambory. Po oloupání je v míse "protřesu" s nasekanými bylinkami a olivovým olejem.</p>
<p>Hermelín skvěle doplní mix listových salátů s domácí zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a medu.</p>
<p>Uvnitř je akorát rozteklý. Tento hermelín je ve verzi "linie". Nízkotučná varianta mu na chuti neubrala. Každý zvolí podle svých preferencí, co "obalí".🙂</p>