vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Křupavý hermelín obalovaný v jáhlové strouhance

29.09.2020 Kamila Metzová

Hlavní jídla Bez lepku

Občas přijde chuť na křupavý obalovaný sýr. Místo tradiční strouhanky z bílé mouky zkuste jáhlovou. Je bezlepková a úžasně křupavá!

Ingredience

Postup

  1. Hermelín nechám chvíli povolit v pokojové teplotě. Obalím ho v mouce, pak v rozšlehaném osoleném vajíčku a nakonec v jáhlové strouhance.
  2. Osmažím krátce z obou stran do zlatova a odkládám na papírovou utěrku. Papírovou utěrku dám i ze shora, aby se odsál přebytečný tuk.
  3. Ihned podávám, jinak hermelín uvnitř zatuhne. Jako přílohu jsem teď zvolila brambory vařené ve slupce promíchané s bylinkami a trochou olivového oleje a mix salátů s domácí zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a medu. Jako příloha může posloužit jakýkoliv jiný zeleninový salát.🙂

☝️A tady je tip pro ty, kterým se nechce smažit, ale mají rádi chuť rozteklého hermelínu nebo camembertu. camembert zapečený v troubě stojí za vyzkoušení! 🐭

Ať se vám to povede! 🙂

<p>Klasický trojobal. Mouka, vejce a strouhanka. Tato je ale jáhlová...</p>

<p>Hermelín jsem krátce osmažila v řepkovém oleji. Stačí, aby strouhanka zezlátla. Hermelín pak položím na papírovou utěrku, která odsaje zbytečný tuk.</p>

<p>Hermelín není vůbec mastný. Je jen krásně křupavý.</p>

<p>Brambory vařím ve slupce v dostatečně osolené vodě. Používám typ A, tedy salátové brambory. Po oloupání je v míse "protřesu" s nasekanými bylinkami a olivovým olejem.</p>

<p>Hermelín skvěle doplní mix listových salátů s domácí zálivkou z olivového oleje, citronové šťávy a medu.</p>

<p>Uvnitř je akorát rozteklý. Tento hermelín je ve verzi "linie". Nízkotučná varianta mu na chuti neubrala. Každý zvolí podle svých preferencí, co "obalí".🙂</p>