vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Křupavé karbanátky z dýně a červené čočky s domácím jogurtovým dipem

18.09.2019 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Dvě zdravé oranžové suroviny a co všechno se z nich dá vymyslet. Třeba tyto jednoduché karbanátky nebo placičky, které jsou skvělé teplé i studené, doma i na cestách :)

Potřebujete

Postup

  1. Celou loupanou červenou čočku jsem si přes noc namočila. Vodu jsem druhý den slila a čočku jsem uvařila do měkka. Vodu jsem slila, čočku nechala vykapat na sítku.
  2. Dužinu dýně jsem nastrouhala na hrubo, krátce orestovala na pánvi a smíchala s čočkou a vejci. Ochutila jsem směs solí, česnekem, zelenými bylinkami a dohustila kukuřičnou strouhankou tak, aby směs byla kompaktní.
  3. Rukama jsem vytvarovala karbanátky, které jsem z obou stran opekla na nepřilnavé pánvi na troše tuku.
  4. K tomu jsem si vyrobila dip z jogurtu, který jsem nechala přes plátýnko vykapat. Ochutila jsem ho česnekem, solí a olivovým olejem.

Výborné!! Ať se vám také povedou :)

<p>Uvařená červená čočka a orestovaná nastrouhaná dýně tvoří základ receptu.</p>

<p>Směs je třeba pořádně propracovat, aby byla zcela kompaktní.</p>

<p>Karbanátky jsem tvarovala rukama. Pokud by se vám pod rukama úplně rozpadaly, je třeba směs více zahustit nebo ji nanášet na pánev lžící.</p>

<p>Samozřejmě by se daly upéct i v troubě, tentokrát jsem ale zvolila variantu opéct je na nepřilnavé pánvi na troše tuku.</p>

<p>K zeleninovým karbanátkům u mně na talíři nesmí chybět dip. Vyrobila jsem ho z vykapaného jogurtu, který jsem ochutila solí, koprem, česnekem a lžičkou olivového oleje.</p>

<p>Mají krásnou barvu a dají se jíst i rukama. Křupavé, vláčné a s dobrým domácím dipem dohromady úžasné.</p>