14.03.2022 Kamila Metzová
Takto připravená grilovaná zelenina je úžasnou a zdravou přílohou nebo chuťovkou. Rychlá příprava na grilovací pánvi je praktická, když potřebujete mít jídlo do 15 minut na stole. Žádný přepálený tuk, žádné spálené koření!
Dříve jsem dělala tu chybu, že jsem kusy zeleniny zacákla olejem a posypala kořením a opékala na grilovací pánvi. Zelenina povolila, koření či sušené bylinky se zbytečně "pálily"...
Pak jsem dostala tip od profi kuchaře a zeleninu už nedělám jinak. Čerstvou nakrájenou zeleninu opékám na sucho na grilovací pánvi do zlatova a až potom ji prakticky a pohodlně doplním o oleje, bylinky, koření...Jak jednoduché, skvělé a křupavější!
Zeleninu dávám na prostřený stůl jako chuťovku, nebo ji zakomponuji přímo na talíř do jídla. Teď jsem ji např. podávala s bramborovo-celerovou kaší a lososem.
Ke grilování si vybírejte menší druhy zeleniny. Platí to obzvlášť u cuket. Pro změnu zapojte i žampiony, fazolové lusky nebo malá keříková rajčátka.
Koření a bylinky dodají grilované zelenině výjimečnou chuť. Já jsem se našla ve směsi Veggie MIX, která je dělaná pro milovníky zeleniny. Tedy pro mě.😀 Dávám ji také do pečených zeleninových směsí nebo rajčatové polévky nebo do plněných cuket.
Když nemáte grilovací pánev, stejným způsobem můžete zeleninu připravit i na domácím kontaktním grilu.
☝️Další nápad co s cuketou? Doporučuji vyzkoušet zapečenou cuketu se žampiony a sýrem.🙂
<p>Silnější plátky cukety a větší kousky červené papriky. Podobným způsobem můžete na pánvi grilovat i lilek, cibuli, chřest, kedlubnu atd.</p>
<p>Talíř plný chutí. Losos pečený v papilotě, bramborovo-celerová kaše a grilovaná zelenina ochucená olivovým olejem a kořením. Mňam!🙂</p>