vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Křupavá grilovaná zelenina z pánve - už ji nedělám jinak!

14.03.2022 Kamila Metzová

Přílohy Chuťovky

Takto připravená grilovaná zelenina je úžasnou a zdravou přílohou nebo chuťovkou. Rychlá příprava na grilovací pánvi je praktická, když potřebujete mít jídlo do 15 minut na stole. Žádný přepálený tuk, žádné spálené koření!

Dříve jsem dělala tu chybu, že jsem kusy zeleniny zacákla olejem a posypala kořením a opékala na grilovací pánvi. Zelenina povolila, koření či sušené bylinky se zbytečně "pálily"...

Pak jsem dostala tip od profi kuchaře a zeleninu už nedělám jinak. Čerstvou nakrájenou zeleninu opékám na sucho na grilovací pánvi do zlatova a až potom ji prakticky a pohodlně doplním o oleje, bylinky, koření...Jak jednoduché, skvělé a křupavější!

 Ingredience

 Postup

  1. Zeleninu nakrájím na kusy. Papriku na širší pruhy, cuketu na silnější kolečka.
  2. Rozpálím nepřilnavou grilovací pánev a zeleninu na sucho několik minut opékám, až chytne barvu. Pak ji otočím a opeču i z druhé strany.
  3. Zeleninu dám do mísy, zakápnu olivovým olejem a ochutím kořením. Moje kořenící směs Veggie MIX je bez soli, proto zeleninu ještě lehce dosolím.
  4. Vše promíchám a nechám chvíli odležet, aby koření povolilo a rozvonělo se. Hotovo!

Zeleninu dávám na prostřený stůl jako chuťovku, nebo ji zakomponuji přímo na talíř do jídla. Teď jsem ji např. podávala s bramborovo-celerovou kaší a lososem.

 TIPY

☝️Další nápad co s cuketou? Doporučuji vyzkoušet zapečenou cuketu se žampiony a sýrem.🙂

<p>Silnější plátky cukety a větší kousky červené papriky. Podobným způsobem můžete na pánvi grilovat i lilek, cibuli, chřest, kedlubnu atd.</p>

<p>Talíř plný chutí. Losos pečený v papilotě, bramborovo-celerová kaše a grilovaná zelenina ochucená olivovým olejem a kořením. Mňam!🙂</p>