27.05.2019 Kamila Metzová
Když se spojí krémová máslová chuť s parmezánem a tou správnou rýží připravenou "al dente", zjistíte, že v jednoduchosti jídel je krása.
V české kuchyni si mnozí pod pojmem rizoto vybaví především rýži s hráškem a kostičkami mrkve, v tom zamíchané maso, navrchu posypané eidamem a pro doladění chuti kyselou okurku k tomu :)
Rizoto se dá ale udělat úplně jinak. Jednoduše, tzv. po italsku :) Variant italského "risotta" je mnoho. Můžete do něj zakomponovat dýni, šafrán, špenát, houby, ale i mořské plody. Princip přípravy je vždy stejný.
Zásadní je vybrat správný typ rýže. Obecně se dá říci, že nejvhodnější je kulatozrnná rýže. Konkrétně je to buď rýže Carnaroli nebo Arborio. Někteří výrobci rovnou na obal napíšou "risotto".
Já si porci zdobím pár hoblinkami sýra a petrželkou.
Hotovo, můžete podávat lahodné krémové rizoto bez rozvařené rýže. :)
<p>Krémová lahodná chuť. Netřeba mnoha ingrediencí. Méně je někdy více.</p>