28.07.2021 Kamila Metzová
Polévka extra jednoduchá na přípravu. Pečení dodá mrkvi šmrnc, polévka je pak výraznější a hutnější. Křupavé sýrové krutony skvěle vyrovnají celkovou chuť.
Krémové zeleninové polévky připravuji několikrát do týdne. Představují pro mě chytrý způsob, jak si dopřát dobře stravitelnou porci zeleniny.
Když připravuji krémovou polévku z kořenové zeleniny, tak ji nejraději nejdříve peču v troubě. Výsledný rozdíl v chuti je markantní.🙂
Příprava zeleniny i krutonů v troubě má jednu obrovskou výhodu. Není potřeba stát u plotny a hlídat a míchat.🙂
U této polévky postupuji tak, že mrkve upeču klidně více, než pak mixuji. Záleží, jaké množství polévky zrovna potřebuji.
Na krutony
Příprava krutonů
Krutony si někdy připravím už předem nebo je udělám až po dopečení mrkve. Pokud jste zvyklí péct v troubě více plechů najednou, můžete krutony připravit během přípravy mrkve.
☝️Doporučuji vyzkoušet také krémovou polévku z pečeného celeru, která je doplněná o hustý jogurt.🙂
Ať se vám polévky povedou! 🙂
<p>Příprava krutonů v troubě je jistou záležitostí. Opečou se rovnoměrně. Na 4 porce dávám asi 200 g chleba, což jsou 4 plátky.</p>
<p>Předpečené krutony pak smíchám s nastrouhaným sýrem typu parmezán nebo Grana padano a dám zapéct do lehkého zezlátnutí sýra.</p>
<p>Sýr jsem nechala zapéct do křupava. Někdy dělám krutony jen česnekové.</p>
<p>Každou porci polévky ozdobím parmezánovými krutony a zelenými bylinkami. Když ji chci extra vylepšit, přidám buď proužky schwarzwaldské šunky nebo opečenou pancettu.🙂</p>
<p>Výborná a zajímavá polévka, která je díky pečení mrkve v troubě snadná na přípravu. Mňam!</p>