vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Krabičkuju! - mrkvové placičky + tzatziky

06.06.2019 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Zeleninové placičky jsou obecně vděčnou záležitostí. Když jsou navíc jednoduché a z ingrediencí, které máme vždy po ruce, je to paráda! Do krabičky na cestu jsou jako dělané.

Mrkvové placičky lze samozřejmě připravit na mnoho způsobů, já jsem si zvykla připravovat je jednoduše. Takhle fungují, takhle mi chutnají i vyhovují :)

Budete potřebovat

Na 6 placiček

Na tzatziky

Postup

  1. Mrkev nastrouhám na hrubo, smíchám s vejci, vločkami, ochuťím a nechám odležet alespoň 10 minut. Vločky se musí dostatečně nasáknout a změknout, placičky pak budou skvěle držet pohromadě :)
  2. Mezitím si připravím tzatziky. Okurku na strouhám na jemno, posolím a nechám vykapat přes sítko. Pak ji ještě promačkám, abych z ní dostala co nejvíce vody. Smíchám ji s hustým jogurtem, dochutím a dám vychladit.
  3. Na nepřilnavé pánvi rozpustím trochu kokosového tuku a opékám placičky z obou stran do zlatova. Odkládám je na papírovou utěrku.

Praktické TIPY

Placičky jsou výborné teplé i studené. Doma je můžete podávat třeba se šťouchanými bramborami jako hlavní jídlo, nebo je zakrabičkovat do práce či kamkoliv na cestu. Vhodný dip či tzatziky jim dodají šmrnc.

<p>Hotovo, upečeno. Teď už jen zvolit správnou velikost krabičky podle velikosti hladu a jde se :))</p>