vařilamyšička.cz

Hlavní stránka  Celá stránka s receptem

Krabičkuju! - brokolicové karbanátky se sýrem

27.08.2019 Kamila Metzová

Hlavní jídla

Když si chcete připravit jídlo do krabičky na cestu, je třeba to dobře promyslet. Nic tekutého, žádné složitosti. Chce to něco, co funguje a je to dobré i studené. Zeleninové karbanátky jsou skvělou volbou :)

Potřebujete:

14 malých karbanátků, množství na 1 plech

Postup

  1. Růžičky brokolice jsem omyla a posekala v robotu na jemné kousky.
  2. Ve větší míse jsem je smíchala s vejci, na jemno nastrouhaným sýrem, vločkama, jogurtem, prolisovaným česnekem. Směs jsem ochutila solí, pepřem, bylinkami a nechala alespoň 15 minut odležet.
  3. Plech jsem vyložila pečícím papírem, ten jsem rukou lehce potřela olejem a naolejovanýma rukama jsem uplácala 14 malých karbanátků.
  4. Pekla jsem je na 180 stupňů asi 30 minut do zlatova.

Karbanátky můžete podávat teplé s bramborovou kaší či zeleninovým salátem k obědu, nebo je vzít kamkoliv s sebou do krabičky a doplnit je třeba o proužky papriky a hustý dip ze zakysané smetany.

<p>Základ karbanátků tvoří na jemno posekané čerstvé růžičky brokolice.</p>

<p>Po smíchání všech ingrediencí je dobré nechat směs odležet. Alespoň 15 minut, aby vločky stihly nabobtnat.</p>

<p>Směs na karbanátky není zas tak tuhá, je docela křehká, přesto jdou karbanátky snadno vytvarovat naolejovanýma rukama.</p>

<p>Udělala jsem je docela buclaté. Zrovnatak je ale možné upéct je více placaté a použít místo masa do vegetariánského burgru.</p>

<p>Pečené asi 30 minut do zlatova.</p>

<p>Chuťově výrazné, šťavnaté, nemastné a nerozpadající se. Jako jídlo s sebou do krabičky ideální.</p>