27.08.2019 Kamila Metzová
Když si chcete připravit jídlo do krabičky na cestu, je třeba to dobře promyslet. Nic tekutého, žádné složitosti. Chce to něco, co funguje a je to dobré i studené. Zeleninové karbanátky jsou skvělou volbou :)
14 malých karbanátků, množství na 1 plech
Karbanátky můžete podávat teplé s bramborovou kaší či zeleninovým salátem k obědu, nebo je vzít kamkoliv s sebou do krabičky a doplnit je třeba o proužky papriky a hustý dip ze zakysané smetany.
<p>Základ karbanátků tvoří na jemno posekané čerstvé růžičky brokolice.</p>
<p>Po smíchání všech ingrediencí je dobré nechat směs odležet. Alespoň 15 minut, aby vločky stihly nabobtnat.</p>
<p>Směs na karbanátky není zas tak tuhá, je docela křehká, přesto jdou karbanátky snadno vytvarovat naolejovanýma rukama.</p>
<p>Udělala jsem je docela buclaté. Zrovnatak je ale možné upéct je více placaté a použít místo masa do vegetariánského burgru.</p>
<p>Pečené asi 30 minut do zlatova.</p>
<p>Chuťově výrazné, šťavnaté, nemastné a nerozpadající se. Jako jídlo s sebou do krabičky ideální.</p>