Rychle / jednoduše / zdravě

Krabičkuju! - brokolicové karbanátky se sýrem

Když si chcete připravit jídlo do krabičky na cestu, je třeba to dobře promyslet. Nic tekutého, žádné složitosti. Chce to něco, co funguje a je to dobré i studené. Zeleninové karbanátky jsou skvělou volbou :)
Karbanátky z trouby

Potřebujete:

14 malých karbanátků, množství na 1 plech

  • 300 g syrových růžiček brokolice posekaných v robotu na jemno
  • 2 vejce
  • 100 tučnějšího sýra (gouda, cheddar, grana padano atd)
  • 4 lžíce ovesných vloček
  • 2 lžíce bílého jogurtu
  • Na dochucení sůl, pepř, 2 stroužky česneku, provensálské koření
  • Olej

Postup

  1. Růžičky brokolice jsem omyla a posekala v robotu na jemné kousky.
  2. Ve větší míse jsem je smíchala s vejci, na jemno nastrouhaným sýrem, vločkama, jogurtem, prolisovaným česnekem. Směs jsem ochutila solí, pepřem, bylinkami a nechala alespoň 15 minut odležet.
  3. Plech jsem vyložila pečícím papírem, ten jsem rukou lehce potřela olejem a naolejovanýma rukama jsem uplácala 14 malých karbanátků.
  4. Pekla jsem je na 180 stupňů asi 30 minut do zlatova.

Karbanátky můžete podávat teplé s bramborovou kaší či zeleninovým salátem k obědu, nebo je vzít kamkoliv s sebou do krabičky a doplnit je třeba o proužky papriky a hustý dip ze zakysané smetany.

Jak dodáte receptům božskou chuť, za kterou vás budou na rukou nosit? 🙂 Díky nejvoňavějšímu koření, co znám. Můžu jen doporučit! 💛 Já ho nakupuji ZDE: Koření od Davídka - koření bez soli a glutamátu.


Karbanátky z brokolice

Základ karbanátků tvoří na jemno posekané čerstvé růžičky brokolice.

 
Vegetariánské karbanátky

Po smíchání všech ingrediencí je dobré nechat směs odležet. Alespoň 15 minut, aby vločky stihly nabobtnat.

 
Co s brokolicí

Směs na karbanátky není zas tak tuhá, je docela křehká, přesto jdou karbanátky snadno vytvarovat naolejovanýma rukama.

 
Rychlá večeře bez masa

Udělala jsem je docela buclaté. Zrovnatak je ale možné upéct je více placaté a použít místo masa do vegetariánského burgru.

 
Zeleninové hamburgery

Pečené asi 30 minut do zlatova.

 
Zdravé karbanátky

Chuťově výrazné, šťavnaté, nemastné a nerozpadající se. Jako jídlo s sebou do krabičky ideální.

 

Uvařeno? Vyfoceno? Ukažte! 🙂  Označte ve Stories můj instagramový profil @kamilametzova.cz a hned se o tom dozvím. Nebo napište komentář. Vaše Kamila.

Nové recepty každý měsíc do e-mailu?

Jana
Výborný recept, včera vyzkoušeno. Já jsem brokolici lehce predvarila a pote nastrouhala, protoze nemam robot a slo to i bez nej :-) pro me akorat byli lepsi na druhy den, jen se nesmi snist! Děkuji za recept :-)
 Vyzkoušeli jste? Chcete k receptu něco dodat?