27.11.2013 Kamila Metzová
Tato bábovka je opravdu jemná, i přesto, že je celozrnná. Její výhodou je rychlá hrnečková příprava, takže ji máte v troubě během pár minut.
Bábovky zkouším různé. V podstatě je nepeču bez použití alespoň části celozrnné mouky. Oblíbená je třeba tato tvarohová bábovka. Už je v podstatě míchám od oka a pak se těším, co z toho bude :-) Základ tohoto receptu tvoří klasická hrnková bábovka, jen je místo mléka použita obyčejná voda a díky tomu je bábovka jiná, taková jemnější a lehčí.
(1 hrnek = 250ml nebo jak jste zvyklí dle velikosti bábovkové formy)
Když se rozhodnete místo kakaa použít karob, dejte ho o něco méně, jinak by jeho chuť mohla být příliš výrazná až hořká. Když dáte kakaa 2 lžíce, karobu stačí lžíce 1.
Pro mě to je velice vděčná receptura. Příprava vám zabere pár minut, nic nemusíte vážit, mléko nemusíte mít, umíchané to je raz dva a pokaždé se povede :-)
Dobrou chuť!
<p>Než do těsta přidám kakao či karob, jeho větší část naleju do formy. </p>
<p>Do zbytku těsta přidám kakao nebo karob, naliju na to světlé a nožem či vidličkou kolem dokola několikrát obtočím. Umělecký výsledek celkem nejistý - jednou se povede nádherný mramorový šnek, jindy nic moc ;-)</p>
<p>Bábovku nechám nejdříve pořádně vychladnout a až pak krájím. Není na ní znát, že je celozrnná ...</p>