10.04.2019 Kamila Metzová
Pikantní voňavá a zdravá pomazánka z olomouckých tvarůžků na jednohubkách nemůže urazit žádnou návštěvu :)
Olomoucké tvarůžky jsou zrající sýr vyrobený z netučného kyselého tvarohu. Jejich charakteristická chuť vybízí k jejich použití do pikantních pomazánek.
Pomazánky z tvarůžků mají příjemnou mazlavou konzistenci, jako byste použili tučný sýr. Obsahují přitom minimum tuku, zato hodně bílkovin.
Kromě využití v pomazánkách tvarůžky ráda griluji na rajčatech nebo je zapékám spolu s cibulí v toustech.
Pomazánka má mazlavou, ale hutnou konzistenci, hodí se proto na jednohubky. Skvělá je také na žitném kváskovém chlebu nebo celozrnných knackebrotech. Kromě zelených bylinek ji na talíři můžete ozdobit také mletou červenou paprikou. Vypadá to parádně!
<p>Tradiční olomoucké tvarůžky jsou dobrým základem mnoha receptů. A krásně provoní celou domácnost :)</p>
<p>Pokud jsou tvarůžky hodně měkké a zralé, rozmačkejte je vidličkou. Já jsem je měla ještě tužší, šly tedy snadno rozsekat v malém robotu na drobné kousky.</p>
<p>Pak už jen smíchat dohromady všechny ingredience. Rozhodně nezapomeňte na cibulku a jemný kmín. Bez toho to nejde! :)</p>
<p>Budete mít 1 větší misku pomazánky. Toto je kulatá dóza 600 ml. Pomazánku uchovávám samozřejmě v dóze s víkem. Druhý jen je ještě lepší :)</p>
<p>Tvarůžky obsahují minimum tuku, zato hodně bílkovin. Když se tedy vyhnete máslu a majonéze a namažete si rozumnou porci na celozrnnou bagetku, budete i po těchto chuťovkách zcela FIT :)</p>