13.07.2020 Kamila Metzová
Jednoduchý recept, když je cílem upéct něco "sladkého zdravého". Těsto je připravené raz dva. Výsledkem jsou malé voňavé, vláčné a akorát sladké chuťovky, které se hodí i jako svačinka do krabičky.
Arašídové máslo je ingredience, která nepatří mezi stálice mých zásob. Občas ale s nějakým konkrétním záměrem sklenici koupím. Třeba, když chci upéct tyto domácí sušenky z arašídového másla.
Teď jsem sáhla po arašídovém máslu s kousky arašídů (crunchy) s tím, že vyrobím něco snadného, složením jednoduchého. Cílem bylo vytvořit něco dobrého sladkého na chuť a obejít se bez mouky, másla, cukru...
Výsledek mě velmi mile překvapil.
☝️Arašídové máslo můžete využít i v tomto receptu na brownies s arašídovým máslem🐭
Kromě všeho ostatního je výhodou těchto jablečno-arašídových hrudek v tom, že jsou variabilní a "snesou" různé druhy obilovin a oslazení. Skvěle do nich dají zakomponovat i rozinky.👍
<p>Vláčné těsto dávám na plech vyložený pečícím papírem lžičkou. Pokud byste nechtěli hrudky, je možné je splácnout a udělat z nich kolečka, placičky...</p>
<p>Mně jich vyšlo 15. Nám to takhle stačí. Kdybych chtěla dělat pro více lidí, jednoduše zdvounásobím dávku.</p>
<p>Hrudky mají příjemnou strukturu... Pro hladkou konzistenci je možné místo nadrcených vloček použít mouku a místo "crunchy" arašídového másla zvolit "smooth".</p>
<p>Peču je asi 18 minut na 175 stupňů. Do zlatova. Vše dle citu, velikosti hrudek a dle vaší trouby.</p>
<p>Jsou křehké, ale spíše vláčné. Vůbec nedrobí a drží pohromadě. Ideální do krabičky. 👍</p>
<p>Jsou to vlastně takové sladké zdravé jednohubky. 😀</p>