21.01.2020 Kamila Metzová
Rajčatovou polévku lze pojmout mnoha způsoby. Po česku, po indicku, po maďarsku, po thajsku nebo také po italsku. A k tomu stačí opravdu málo. Pár oliv, italské bylinky a kousek kvalitního sýra.
V letním období si černé olivy nejraději dopřávám v zeleninových či těstovinových salátech, v zimních měsících mi zase více sednou třeba v této rajčatové polévce, která získá díky rozmixovaným olivám intenzivní chuť.
Pokud mají rajčata sezónu, je možné polévku připravit z čerstvých rajčat. Stačí je spařit, oloupat, nakrájet a použít stejně jako sekaná rajčata.
Každý talíř polévky pak doplním o nasekané olivy, čerstvou petržel a na jemno nastrouhaný vyzrálý tvrdý sýr.
Rajčata a olivy nikdy nezklamou :)
<p>Nádherná kombinace chutí i barev.</p>
<p>Moje zkušenost je ta, že čím jsou rajčata kvalitnější, tím je polévka lepší. Hustá konzistence, intenzivní chuť :-)</p>