19.08.2020 Kamila Metzová
Jak atraktivně využít bio hovězí mleté maso? Inspiraci přináší tradiční mexické burritos, tortilla naplněná šťavnatou masovou směsí s fazolemi. Skvělý mix chutí a vůní.
Burrito je jídlo typické pro mexickou kuchyni. V základu se jedná o pšeničnou tortillu s masovou náplní, která se může ještě krátce zapéct v troubě.
Náplň a obloha může být pokaždé jiná podle toho, co od jídla očekáváte a jak velkou tortillu máte. Pokud chcete burrito bohatě naplnit a přidat i zeleninu a trochu rýže, je třeba koupit větší tortillu.
V tomto receptu mi burrito posloužilo jako inspirace, směs jsem si přizpůsobila tak, aby mi vyhovovala. Do tortilly jsem nedávala čerstvá rajčata, ale nechala jsem je provařit s masovou směsí.
Pokud se buritto podává jako syté hlavní jídlo, na talíři se doplňuje např. o čerstvou zeleninu, salsu, zakysanou smetanu či quacamole nebo různé druhy rýže.
☝️Zkuste burrito zkombinovat s touto pečenou mexickou rýží. Je na přípravu jednoduchá.🐭
Pokud je náplň dostatečně kompaktní a tuhá, může se tortilla zabalit do alobalu a využít jako jídlo s sebou.👍
<p>Mleté bio hovězí maso, cibule, česnek, rajčata a fazole...Aby směs dobře držela ve wrapu, ještě ji 2x projedu tyčovým mixérem. Je pak více kompaktní a vše se lépe jí.</p>
<p>Extra šťavnatá a voňavá směs v celozrnné tortille. Žádná suchá nuda 😀</p>