17.03.2020 Kamila Metzová
Nízká cena, vysoká dostupnost, bohatý zdroj vitamínu C, vlákniny a prospěšných bakterií. To je kysané zelí. Jedním z nejsnadnějších způsobů, jak z něj něco vyrobit je tento jednoduchý, oblíbený a chuťově atraktivní salát.
V originálním receptu na hanácký salát se objevuje ještě menší množství cukru, který má vyrovnat chuť zelí. Sladkou chuť lze také "dotáhnout" různými alternativami.
Pro navýšení prospěšných látek lze do salátu také nastrouhat čerstvý křen.
Saláty s kysaného zelí mohou mít mnoho variant. Chuťově jemný a jednoduchý je tento salát z bílého kysaného selí s jablky.
Pro zajištění vitaminů není třeba kupovat exotické potraviny. Obzvlášť v chladných měsících. Ty nejlepší zdroje máme kolikrát "za rohem" a za pár korun.🙂