03.10.2019 Kamila Metzová
Toto jídlo můžete mít s přehledem do 5 minut na talíři. Halloumi je totiž možné klasicky grilovat, ale také opékat na grilovací pánvi nebo v troubě. Perfektní je dohromady s křupavými zelenými fazolkami.
Halloumi. Středomořská specialita, sýr, který už dnes běžně seženete. Má vynikající, zajímavou, přesto neutrální chuť, kterou je možné doladit bylinkami, kořením či jen pepřem a olivovým olejem.
Jeho hlavní benefit spočívá v tom, že se neroztéká ani při vysokých teplotách, takže se s ním dá všemožně řádit při grilování, zrovnatak poslouží jako vděčná "rychlovka" z pánve.
Talíř pak ještě můžete doladit o malou mističku nějakého čatní, já jsem měla chuť na avokádový dip quacamole, který jídlu dodal nejen říz, ale i živiny navíc.
Extra rychlé, zdravé, syté :)
<p>Ke grilovanému sýru se hodí třeba mangové chutney, já jsem se držela zelené a dala jsem si kopeček avokádového quacamole</p>
<p>Zelené fazolky jsem měla mražené. Stačilo je krátce orestovat na olivovém oleji a na konci dochutit solí a česnekem.</p>
<p>Lahodný grilovaný halloumi se k voňavým a křupavým fazolkám výborně hodí.</p>