05.01.2015 Kamila Metzová
Když dostanete chuť na knedlíky, nemusíte je nutně dělat jen z bílé mouky...
Na sobotu jsem obdržela "požadavek" - kuře na paprice. Jelikož ráda zkouším nové věci, vymýšlím a experimentuji, tak jsem se rozhodla vyrobit zdravější knedlíky za použití polohrubé kukuřičné mouky, kterou jsem koupila ve zdravé výživě bez konkrétního plánu. Podobným způsobem lze zkoušet různé verze knedlíků, záleží pak tedy jen na chuťových preferencích. Tyhle špaldovo-kukuřičné u nás sedly celé rodině :-)
Knedlíky jsou jak konzistencí, tak chutí úplně jiné, než ty klasické. Oproti knedlíkům z bílé mouky však obsahují více vlákniny, živin a méně lepku. I když jsou zdravější, tak jsou to pořád knedlíky, určitě je tedy lepší nesníst jich 6 :-)
<p>Tak tady jsou - 2 uplácané šišky :)</p>
<p>Kuře na paprice (zdravější verze) a špaldovo-kukuřičný knedlík</p>