10.01.2020 Kamila Metzová
Kousky nakrájeného kuřecí masa v talíři s vývarem nevypadají nějak úchvatně. Zkuste maso "schovat" či zakomponovat ve formě domácích kuřecích knedlíčků. A na nudle do polévky si možná ani nevzpomenete :)
Různé knedlíčky do polévky jsou velmi snadnou záležitostí, když už je máte v oku a dokážete odhadnout jejich správnou konzistenci. Někdy totiž mohou být tuhé, suché, nebo se naopak rozpadat.
Toto je jedna z mých vyzkoušených variant, která funguje :)
Knedlíčky lze ochutit různě. V některých receptech se objevuje lžíce parmezánu, špetka kurkumy, jinde stroužek česneku či sušená zelenina do polévky.
Další variantou jsou bezmasové klasické domácí knedlíčky do polévky , které lze udělat i ze špaldové krupice.
Není nad vynikající hřejivou polévku, která díky domácím knedlíčkům i pěkně vypadá :)
<p>Z 200 g uvařeného kuřecího masa se mi jich povedlo udělat 23. Velikost je jasně vidět - ani velká, ani malá :))</p>
<p>Strukturu a vzhled knedlíčků osvěží hrst na jemno nasekané petrželky. Pro výraznější barvu je možné přidat i čtvrt lžičky kurkumy...</p>
<p>Lžící rozkrojený knedlíček. Když se povede, drží pohromadě, ale vůbec není tuhý. Naopak je měkký a šťavnatý.</p>